3 tips om verantwoord af te vallen

Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende manieren te vinden waarop men claimt dat je kunt afvallen dat je door de bomen het bos niet meer ziet (wat overigens erg begrijpelijk is). Het lijkt ook allemaal erg eenvoudig, maar in werkelijkheid is dat toch meestal niet zo! Het is zelfs moeilijker dan vaak gedacht wordt. Een ding wat zeker is: onmogelijk is het ook zeker niet! Er zijn gelukkig verschillende manieren om op een verantwoorde manier af te vallen.

1. Stel realistische doelen

Er is niets demotiverender dan extreme doelen stellen. Je gaat teveel van jezelf vragen en dat werkt juist averechts. In plaats daarvan, is het beter om realistische doelen te stellen. Een doel als bijvoorbeeld een halve kilo per week af te vallen is beter haalbaar dan 10 kilo per maand. Hoe graag je het ook wilt, gezond en verantwoord afvallen begint bij realistisch te blijven.

Denk bij het stellen van doelen aan zowel proces- als resultaatdoelen. “Elke dag 30 minuten lopen” is een voorbeeld van een procesdoel. “10 kilo afvallen” is een voorbeeld van een einddoel. Het is niet een vereiste om een einddoel te hebben. Het is echter wel belangrijk om procesdoelen te stellen, omdat het veranderen van je gewoontes de sleutel is tot succesvol afvallen.

2. Breng variatie in je eetpatroon en beweeg meer

Het verlagen van je totale calorie-inname kan het afvalproces bevorderen. Een manier om dit te doen is door meer plantaardige voeding te consumeren. Probeer zoveel mogelijk te variëren met verschillende soorten groenten en fruit.

Magere producten consumeren in combinatie met meer lichaamsbeweging is ook een goede tip om gewichtsverlies te bevorderen. Magere kwark en een bezoekje aan de sportschool is een ideale combinatie! Ook mager vlees en wat meer gezonde vissoorten in je dieet implementeren zal een goede bijdrage leveren.

3. Powerslim

Powerslim is een koolhydraatarm dieet waarbij extra eiwitten worden toegediend en langzaam de koolhydraten worden vervangen. Geen zorgen, dit is geen crash-dieet!
Je gaat 6 keer per dag eten en onder eten wordt normaal vast voedsel verstaan. Geen shakes of supplementen dus! Het enige verschil is dat een Powerslim dieet zodanig bewerkt is dat de koolhydraten er voor een groot deel uitgehaald zijn. Van honger lijden en weinig eten is dus geen sprake! Er is wel sprake van een gezondere en koolhydraatarme leefstijl waarbij je goed advies krijgt en begeleid wordt.

Bron: https://www.lapeausatin.nl/

Tags: