Koolhydraatarm diëten, positief etiketten speuren

Een groeiende dieettrend is het eten van minder koolhydraten. Het zorgt ervoor, dat het lichaam de vetten in je lijf gaat verbranden. Minder koolhydraten wil niet per sé zeggen dat je minder moet eten. Je gaat wel bewuster letten op wat je eet, etiketten uitpluizen en uiteindelijk daardoor je gewicht verminderen.

Wat mag en wat niet?

Koolhydraatarm dieet, dus een klein beetje koolhydraten mag wel degelijk. Maar niet alle koolhydraten zijn goed. Kies vooral voor onbewerkte en verse producten. In de grootste supermarkten van ons land is dat moeilijk. Meer dan 70 procent van de voeding is bewerkt. En bewerkt houdt in dat het ook meer koolhydraten bevat. En dan zijn het nog de onnodige snelle koolhydraten, aangevuld met extra suikers en slechte oliën. Dikmakers dus, die je beter niet eet.

Ga dus best op zoek naar die 30 procent goede. Koolhydraten vind je trouwens in heel wat producten. Noedels, pasta, aardappelen, rijst, brood, fruit, groenten, koekjes, sauzen, gebak, noem maar op. Let vooral op het suikergehalte van je product. In koekjes en gebak vind je vooral de foute koolhydraten.

Hoe kom ik de dag dan door?

Het tekort aan koolhydraten kan je opvangen door alternatieven op te nemen. Fruit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je voldoende vitaminen binnen krijgt. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat je voldoende goede vetten eet. Zaden, pitten, vette vis, kokos- en olijfolie, avocado’s zorgen er allemaal voor dat je geen honger moet lijden tijdens de maaltijd en hebben geen jojo-effect op je cholesterolwaarden. En ook eiwitten kunnen je helpen bij je dieet. Het zijn de bouwstenen van je lichaam en vooral te vinden in vlees, eieren en vis. Ze zitten ook in noten, bonen en kwark. Goed voor je lichaam, botten, bloed, haar en nagels.

Genoeg opties dus, en geen excuses meer om koolhydraatarm te gaan diëten.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>