Wat te doen tegen vermoeidheid?

Merk jij dat je de laatste tijd erg veel klachten ondervindt als: weinig energie, nergens zin in hebben, hoofdpijn, duizeligheid en donkere kringen onder de ogen hebt? Grote kans dat je last hebt van vermoeidheid en dat is zeker geen pretje. Deze verschijnselen hebben veel invloed op je dagelijkse activiteiten. Maar wat doe je als je last hebt van vermoeidheid? Ondanks dat wij geen professional zijn hebben we wel een aantal essentiële tips op een rijtje gezet die helpen om vermoeidheid tegen te gaan. Dus lees snel verder voor dat je oogjes weer beginnen te hangen! 

Pak voldoende slaap 

De oplossing tegen vermoeidheid klinkt heel vanzelfsprekend, maar jammer genoeg is het voor de een lastiger dan de ander. Het is belangrijk dat je voldoende slaapt om hierdoor vermoeidheid tegen te gaan. Echter, niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Dit kan per leeftijd en geslacht namelijk enorm verschillen. Merk je dat je moeilijk in slaap komt en hierdoor erg last hebt van moeheid? Dan is het van grote waarde de volgende dingen te doen: 

  • Pas je dagelijkse gewoontes aan: geen dranken drinken die cafeïne bevatten voor het slapen gaan en zorg ervoor dat je jouw smartphone weglegt ruimschoots voor dat je gaat slapen. Het blauwe licht van de telefoon kan ervoor zorgen dat je brein actief blijft. 
  • Zorg er voor dat je aan voldoende sport en beweging doet. 

Heb je meer onderliggende verschijnselen? Neem dan een kijkje op de volgende links:  

Meditatieoefeningen 

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je tot rust komt door meditatieoefeningen te doen. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat mediateren erg goed is voor het lichaam en geest. Vooral wanneer je een sessie doet vlak voor het slapen gaan, kan dit ervoor zorgen dat je snelle en dieper in slaap terechtkomt. Er zijn tientallen technieken die je kunt oefenen, maar de basis begint bij een goede ademhaling en het loslaten van alle stressfactoren die je op een dag hebt meegemaakt.  

Gordijnen of oordopjes 

Het kan ook zijn dat je erg licht slaapt, omdat er veel ruis om je heen gebeurt. Denk aan geluidsoverlast van de buren of dat je in een overbelichte kamer slaapt. Wij raden je om deze reden aan goede oordopjes aan te schaffen om geluid van buitenaf te dempen en om verduisterende gordijnen aan te schaffen.  

Tags: