Wat is collageen poeder en waar gebruik je het voor?

Collageen is een belangrijk eiwit voor het lichaam. Het is goed voor je botten, nagels, spieren en gewrichten. Collageen is ook goed om veroudering van de huid tegen te gaan. Collageen poeder is gehydrolyseerd collageen dat de benodigde aminozuren opdeelt en in tact houdt. Het poeder kun je verwerken in verschillende maaltijden als je op zoek bent naar de juiste balans aan collageen.

Waar komt collageen vandaan?

Collageen is een dierlijk product en is afkomstig van de rund. Wanneer runderen zijn verwerkt voor vleesproducten, worden de huiden en beenderen gebruikt om collageen te produceren. Collageen kan zowel in capsules als in poedervorm verkrijgbaar zijn.

Waarom collageen in poedervorm?

Collageen is verkrijgbaar in capsules en in poedervorm. De poedervorm is de meest gekozen vorm, omdat dit poeder afgebroken aminozuren in de vorm van eiwitten bevat. Daarom worden de aminozuren ook sneller opgenomen in het bloed. Vaak al binnen een uur na inname. Daarnaast kan collageen poeder prima verwerkt worden in gerechten en in dranken.

Collageen poeder tegen veroudering van de huid

Collageen helpt veroudering van de huid tegen te gaan en het verstevigt de huid ook. In de strijd tegen ouderdomsvlekken en andere oneffenheden in de huid wordt collageen poeder vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden. Ondanks dat kan collageen veel meer voor het lichaam kan betekenen.

Versterkt botten en gewrichten

Zwakke botten en pijnlijke gewrichten zijn kwalen die met de juiste balans aan eiwitten opgelost kunnen worden, maar de sleutel is om tot de juiste balans te komen. Een tekort aan collageen in het lichaam kan klachten zoals beschreven veroorzaken, maar een overschot kan ernstige klachten veroorzaken. Dat maakt het gebruik van collageen en collageen poeder niet ongevaarlijk, maar door het aanhouden van de juiste dosering kun je het poeder prima gebruiken om je botten en gewrichten te versterken.

Collageen poeder helpt bij de elasticiteit van haren en nagels

Collageen steunt vele processen binnen het menselijk lichaam. Daaronder zorgt het voor gezonder haar en een betere elasticiteit van het haar en nagels. Haar dat snel afbreekt is een indicatie dat de balans aan aminozuren in het lichaam niet op orde is. Ook geribbelde nagels zijn een indicatie dat er een tekort aan vitamine en eiwitten aanwezig is. Collageen poeder zou dan wel eens de oplossing kunnen bieden!

De smaak van collageen poeder

Bepaalde poeders en capsules hebben een ietwat vreemde smaak, maar er zijn ook smaakloze poeders te verkrijgen. Deze poeders zijn dan ook de beste keuze als je collageen wilt verwerken in maaltijden of in dranken. Daarnaast is het belangrijk om de geadviseerde doseringen aan te houden en om collageen poeders niet als een maaltijdvervanger te gebruiken. Dit poeder bevat immers niet alle stoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Te koop bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke kun je terecht voor collageen poeders die je in maaltijden en dranken kunt verwerken. Heb je hulp nodig om tot de juiste keuze te komen? Vraag ons dan om vrijblijvend advies.

Tags: