Wat kun je doen bij monddroogheid?

Een droge mond is niet prettig. Het voelt niet alleen vervelend aan maar kan ook nog eens zorgen voor andere problemen zoals moeite met slikken en praten en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast is een droge mond een prima kweekvijver voor schadelijke bacteriën die voor een slechte adem kunnen zorgen. Het is dus zaak om de droge mond en bijbehorende problemen te voorkomen en indien het al zover is, zo snel en effectief mogelijk aan te pakken.  

Pak je droge mond op een effectieve manier aan 

Soms is een droge mond enkel een kwestie van te weinig drinken en los je dit snel op met een glas water. Je mond en lippen bevochtigen kan dan al veel doen. Is het probleem echter chronisch of heb je er echt regelmatig last van? Dan kan er best meer aan de hand zijn. Om dit dan tegen te gaan kun je diverse middelen proberen. Dit zijn middelen die de natuurlijke speekselaanmaak in de mond stimuleren waardoor deze minder droog wordt. Dat voelt niet enkel een stuk prettiger aan maar het zorgt er ook voor, mits je de juiste middelen kiest, dat het probleem bij de bron wordt aangepakt en je er voor langere tijd van verlost bent.  

Kauw je mond minder droog 

Een goede manier om je mond minder droog te maken is door kauwgom te nemen. Hiervoor kies je dan wel het beste een speciale soort zoals Moist-R™ biologische kauwgom. Deze kauwgom is volledig GMO-vrij zodat het product altijd veilig te gebruiken is. Het middel is fris van smaak en zacht om op te kauwen. Door het kauwen wordt de natuurlijke speeksel-productie in je mond geactiveerd waardoor deze direct minder droog zal aanvoelen.  

Hoe werkt de kauwgom?  

De kauwgom bevat xylitol op basis van berkenhars die de speekselaanmaak stimuleert. Er zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd zodat je op een louter natuurlijk product kauwt. De kauwgom bevat geen conserveringsmiddelen, geen (natuurlijk of kunstmatige) suikers en geen titaandioxide. De xylitol die eraan is toegevoegd is gemaakt van 100% natuurlijk berkenhars. Dit is maar zelden het geval bij dit soort kauwgoms dus daarom is Moist-R™ een goede keuze.  

Kies voor goed mondwater 

Veel mensen kiezen ervoor om na het tandenpoetsen de mond nog eens goed te spoelen met mondwater. Dit zorgt voor een fris gevoel en een goede reiniging en met mondwater zoals OxyFresh Lemon pak je ook meteen verschillende soorten mondklachten aan waaronder een droge mond. Het mondwater bevat diverse werkzame ingrediënten zoals zinklactaat, actieve zuurstof en Aloë Vera. Deze zorgen samen voor een frisse en gezonde,  goed gehydrateerde mond.  

Zinklactaat en OxyGene doen het werk 

Het zinklactaat zorgt ervoor dat tongbeslag en een slechte adem tegengegaan worden. Samen met de actieve zuurstof zorgt dit middel ervoor dat je mond beter beschermd wordt tegen anaerobe bacteriën. Deze houden namelijk niet van een vochtige mond. Het mondwater bevat tevens de werkzame stof OxyGene. Deze gaat vuil in de amandelen tegen en werkt tegen een slechte adem, tot wel twaalf uur lang. Zo sla je met dit mondwater duidelijk meer vliegen in één klap en kun je meerdere klachten behandelen als je daarvan last hebt in je mond.  

Kies een pakket dat tegen een droge mond werkt 

Als je een droge mond echt heel goed wilt aanpakken kun je daar ook verschillende producten voor in huis halen. Omdat je het misschien wat moeilijk vindt om de juiste producten te kiezen of niet weet welke je het beste met elkaar combineert kun je ook een compleet pakket aanschaffen voor de totale mondverzorging. Met het Oxyd8 Dry Mouth Pakket heb je alles in huis wat je nodig hebt om een droge mond tegen te gaan.  

Pastilles in het pakket 

In het pakket zitten pastilles (Lozenges), tandpasta en mondwater. Deze bevatten alledrie hydraterende ingrediënten en zorgen ervoor dat je mond meer speeksel aanmaakt. De pastilles bevatten geen suiker zodat deze niet schadelijk zijn voor je gebit. Ze werken op basis van actieve zuurstof en zink zodat ze schadelijke bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken ook meteen tegengaan.  

Haal alles in huis wat je nodig hebt 

Als je een compleet pakket wilt aanschaffen omdat je nog niets in huis hebt om je mond te verzorgen en de droogheid tegen te gaan kun je ook kiezen voor het OraRelieve Droge Mond Pakket. Hiermee kun je meteen aan de slag en heb je alles in huis om een droge mond effectief aan te pakken. In het pakket vind je zowel mondwater, tandpasta, spray als gel waarmee je vooruit kunt.  

Kies voor een mondwater dat ook plak aanpakt 

Ben je iemand die graag zijn of haar mond spoelt na het tandenpoetsen omdat dit zo lekker fris aanvoelt en je meteen verlichting daarvan ondervindt? Kies dan voor het Oralieve mondwater Anti-Plaque dat je in het pakket vindt. Dit mondwater bevat geen alcohol en smaakt mild en fris zodat je er geen vervelende nasmaak van hebt en er geen klachten zoals wondjes van krijgt. Er zitten diverse werkzame bestanddelen in waaronder glucose-oxidase dat de zuren in de mond aanvalt en zo de vorming van schadelijke bacteriën tegengaat. Deze houden namelijk erg van zuur en als deze balans verstoord is, pak je deze het beste zo snel mogelijk aan.  

Werkzame bestanddelen hebben ieder hun eigen taak 

Daarnaast zit er actieve zuurstof in het mondwater dat ervoor zorgt dat je mond vrij is van bacteriën en fris en gezond aanvoelt. De zuurstof zorgt tevens voor een goede doorbloeding in de mond en mocht je last hebben van wondjes, dan zijn deze snel genezen na het spoelen. Het mondwater bevat eveneens xylitol waardoor je geen tandplak krijgt dus dat is ook meteen mooi meegenomen. Er zitten nog meer werkzame bestanddelen in die elk hun eigen taak hebben maar de combinatie ervan is ideaal om vervelende monddroogheid voor langere tijd te bestrijden.  

Wilt u meer informatie? Klik hier 

Tags: