Kom je van slaapproblemen af

De kans is groot dat jij dit nu leest omdat je ook last hebt met in slaap vallen. Waarschijnlijk lig je nu in bed en lees je dit op je telefoon. Een slechte nachtrust kan een ware nachtmerrie zijn. Het verpest je humeur en energie voor de hele dag. En dan na een lange dag eindig je weer met slapeloosheid in je bed. Ik zelf heb hier ook vaak last van. Maar we zijn niet alleen, meer dan 58% van de volwassen heeft ervaring met slapeloze nachten. Hieronder deel ik mijn eigen ervaringen.

Wees de baas over je gedachten

Ik kan niet slapen als ik over vervelende dingen ga nadenken. We kunnen onze gedachten helaas niet met een knop uitzetten. Maar we kunnen ze wel in een bepaalde richting sturen. Door te denken aan leuke dingen kan jij met meer rust in bed liggen. Het zijn de nare gedachte die ons laten stressen. En die vervelende gedachten houden ons wakker. Probeer je juist te herinneren wat je zo leuk vond vandaag of aan jezelf. Misschien ben je wel blij dat je niet in het ziekenhuis ligt. Of ben je blij over het feit dat je een dak boven je hoofd hebt. Ik denk dat jezelf misschien nog wel leukere dingen kunt verzinnen in je leven. Maar vergeet nooit dat er mensen zijn die heel graag in jouw schoenen  zouden staan. 

Adem techniek

Terwijl je denkt aan de leuke dingen in het leven probeer rustig te ademen. Een langzame ademhaling breng je lichaam ook in een kalmere staat. Je hart gaat minder hard pompen wat zorgt dat je langzaam weg doezelt. Adem langzaam in door je neus en uit via je mond. Probeer de snelheid steeds lager te krijgen tot je in goed ritme hebt gevonden. Zorg dat je in een goede houding gaat zitten. Hopelijk heb jij wat aan mijn tips en kun je je nachtrust verbeteren.