Op deze manier bouw je goed spieren op

De zomer is weer aangebroken en dat betekent dat de zomerkleding weer uit de kast gehaald kan worden. We kunnen weer lekker gaan genieten van terrasjes en het strand. Maar dan is het wel lekker als je je optimaal fit voelt. Lees snel verder hoe je fitter wordt.

1. Voeding is ‘the key to succes’

Wat nog wel eens vergeten wordt of waar niet goed aan gedacht wordt is dat voeding een ontzettend grote rol speelt in zowel het afvallen, als het aankomen, als het opbouwen van spieren. Voeding zorgt namelijk voor 70 tot 80% voor het resultaat. Dus al ben je nog zo goed bezig met vier of vijf keer in de week sporten, als je niet goed eet zal het effect veel minder zijn. Wil je bijvoorbeeld afvallen dan is het belangrijk om in een calorietekort te gaan eten. Wil je juist spieren opbouwen dan is het belangrijk om op je macro’s te letten, hiermee worden de hoeveelheid eiwitten, vet en koolhydraten bedoeld. Als je namelijk veel sport is het bijvoorbeeld van belang dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om je spierherstel te bevorderen.

2. Varieer tijdens het trainen

Een veel voorkomende fout is dat men zich alleen op een bepaald gedeelte van het lichaam focust. Dit zal het proces niet bevorderen. Het is belangrijk om je variatie in je training aan te brengen. Wil je afvallen, doe dan niet alleen cardio maar ook krachttraining, meer spiermassa zorgt namelijk voor een sneller metabolisme. Als je juist focus op krachttraining, zorg er dan voor dat je niet vier dagen alleen maar zwaar traint en alleen maar met je bovenlichaam bezig bent, maar wissel tussen zware en lichte trainingen en wissel tussen boven en onderlichaam

3. Fitnessapparatuur in huis

De juiste fitnessapparatuur in huis kan het trainen nog leuker maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een krachtstation of een crosstrainer of hometrainer. Er is voor iedereen wel iets te vinden waar hij of zijn plezier in heeft.

Ben je op zoek naar goede fitnessapparatuur, klik hier voor de fitnessapparatuur van Tunturi. 

Tags: