Diabetes tasje: voor iedere gelegenheid

Een diabetes tasje hoeft niet groot te zijn om voldoende mee te kunnen nemen. Voor verschillende gelegenheden is er namelijk wel een oplossing te bedenken. Echter zijn er veel verschillende uitvoeringen te koop bij specialisten. Als je bijvoorbeeld bij Diacé gaat kijken, heb je nog heel wat keuzes te maken. Want wat is nou de juiste grootte en welke andere mogelijkheden heb je buiten het formaat? Het is verstandig om onderstaande informatie goed door te lezen, zodat je voorbereid een keuze gaat maken voor jouw nieuwe tas.

Met een diabetes tasje ben je voorbereid

Een diabetes tasje kan de redding zijn wanneer je voor een langere tijd van huis bent. Je moet namelijk altijd goed voorbereid op reis gaan als diabetespatiënt, omdat je niet weet wanneer je een spuit moet zetten. Ook is het regelmatig opmeten van jouw bloedsuikerspiegel een vast ritueel. Door een tasje aan te schaffen heb je alle spullen direct bij de hand en zie je ook de saaie grijze kleur van de apparaten niet. Je hoeft het tasje alleen maar te openen, waarna je de benodigdheden eruit kunt halen. De injectiepennen zijn hierbij direct gekoeld, omdat hier een speciaal vak voor te vinden is.

Voor ieder een eigen kleur

Je kunt bij een diabetes tasje in eerste instantie naar de kleur gaan kijken. Voor mannen, vrouwen en kinderen zijn er verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je hem altijd naar wens aan kunt passen. Als vrouw zijnde kun je bijvoorbeeld voor effen kleuren gaan, maar ook voor de fellere varianten waarmee je op gaat vallen. Afhankelijk van jouw persoonlijkheid kan dit immers meer aan jouw outfit toevoegen. Voor mannen zijn er verschillende effen kleuren te verkrijgen, welke stoer uit zien. De kinderen hebben wellicht meer aan een leuke opdruk om aan hun vriendjes te laten zien.

Een diabetes tasje in ieder materiaal

Ook de materialen van het diabetes tasje kunnen een rol spelen bij het maken van een keuze. Je hebt namelijk verschillende stoffen en leer. De rugzakken zijn voornamelijk van stof gemaakt. Deze stoffen zijn extra stevig, waardoor de pennen en het meetapparatuur goed opgeborgen kunnen worden. De rugzak biedt daarnaast voldoende opbergruimte voor de andere spullen. Zo ben je nooit met meer tassen aan het sjouwen en is een dagje weg een stuk eenvoudiger. Met leer is jouw apparatuur misschien nog meer beschermd. Tevens biedt het leer een luxe uitstraling.

Kies de juiste grootte

De grootte van een diabetes tasje is weer een andere factor. Het is afhankelijk van hoe jij jouw spullen mee wilt nemen welke grootte het beste bij je past. Voor sommigen is het ideaal om een rugzak aan te schaffen, omdat dit ook de mogelijkheid biedt om andere spullen mee te dragen. Tevens zijn er etuis en kleinere tasjes verkrijgbaar. De etuis zijn groot genoeg om het hoognodige in op te bergen. De kleinere tasjes zijn weer meer geschikt voor het opbergen van de injectiepennen. Deze worden hierbij te allen tijde gekoeld, waardoor gezondheidsrisico’s vermeden worden.