Drie supplementen voor spieropbouw

Het gebruik van supplementen wordt voor mensen met een actieve leefstijl steeds normaler. Hoewel supplementen voor iedereen voordelen kunnen bieden, hebben sporters de meeste baat bij de gebruik van supplementen. Dat geldt nóg meer voor mensen die als doel spieropbouw hebben. Bepaalde supplementen zijn namelijk zeer geschikt voor het opbouwen van je spieren. Lees daar hier meer over!

Spieren opbouwen met supplementen
Zie hieronder de drie supplementen die je helpen met het opbouwen van je spieren:

  • BCAA
  • Creatine
  • Eiwitshakes

Hieronder worden deze supplementen toegelicht.

BCAA
BCAA staat voor ‘branched-chain amino acids’, oftewel vertakte keten aminozuren. Deze BCAA’s zijn essentiële aminozuren, wat inhoudt dat het lichaam deze aminozuren zelf niet kan aanmaken (en dus afhankelijk is van voeding en supplementen). De drie BCAA aminozuren zijn leucine, isoleucine en valine. Het belangrijkste voordeel van BCAA is dat je spierafbraak voorkomt, wat een belangrijk onderdeel is bij het opbouwen van spieren.

Creatine
Ongetwijfeld het beste supplement voor kracht en spieropbouw: creatine. Wanneer je doel spieropbouw is, doe je trainingen die gebaseerd zijn op het opbouwen van je spieren. Daar komt creatine bij kijken. Niet alleen stimuleert creatine spieropbouw bij zulke inspanningen, maar het helpt je ook met je prestaties. Voor een optimale spiergroei is het dus zeer belangrijk dat je creatine gebruikt.

Eiwitshakes
Ook eiwitshakes zijn belangrijk voor spieropbouw, vooral omdat eiwitten van groot belang zijn voor het groeien van je spieren. Daarnaast helpen eiwitten ook met het herstellen van je spieren, wat een positieve invloed heeft op je spieropbouw. Deze voordelen zorgen ervoor dat eiwitshakes belangrijk zijn bij spieropbouw. Een voordeel bij het gebruiken van eiwitshakes is dat ze snel worden opgenomen in het lichaam, waardoor er direct wordt gewerkt aan spierherstel en spieropbouw.

Conclusie
De drie genoemde supplementen (BCAA, creatine en eiwitshakes) kunnen je helpen met het opbouwen van spieren. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je op een juiste manier traint. Wanneer je dit doet, bieden supplementen het beste resultaat en werk je optimaal aan het opbouwen van je spieren.

Tags: