Wat hebben omega 3 en het geheugen met elkaar te maken?

Omega 3-vetzuren, met name DHA, zijn nodig voor een goede ontwikkeling van de hersenen en daarom zijn ze belangrijk voor het verbeteren van het geheugen en het voorkomen van psychische aandoeningen. Om deze reden zijn omega 3 en het geheugen sterk met elkaar gerelateerd.

Artsen hebben onlangs de link tussen omega 3 en het geheugen gevonden. Ze hebben het gedrag van mensen met een DHA-deficiëntie en degenen die grote hoeveelheden DHA- of omega 3-bronnen innemen geobserveerd. Ze kwamen erachter dat mensen met een DHA-deficiëntie sneller last hadden van depressie, angst, stress en andere soortgelijke ziekten.

Aan de andere kant waren degenen die voldoende hoeveelheden DHA en andere omega 3-vetzuren in hun bloed hadden gelukkiger en tevredener met hun leven. Ze hadden ook een verbeterd geheugen en konden zich gemakkelijk namen en gezichten van mensen en andere dingen herinneren.

Visolie is de rijkste en meest gezonde bron van omega-3 vetzuren en dan met name van DHA en EPA. Het helpt niet alleen bij de preventie van hart- en vaatziekten en darmkanker, maar het voorkomt ook de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer en schizofrenie, die beiden verband houden met verstoorde hersenen en een verstoord zenuwstelsel.

DHA bleek ook te zijn gekoppeld aan de juiste overdracht van zenuwen. Als je een beter geheugen wilt en langdurige depressies wilt genezen, zijn visolieproducten echt iets voor jou. Je moet ook voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zoals vis, zeevruchten, lijnzaadolie, sojabonen, bonen en tofu.

Bij kinderen is hyperactiviteit een veel voorkomende aandoening. Het treedt op als gevolg van onvoldoende hoeveelheden DHA in hun bloed. Omdat baby’s al hun voedingsstoffen uit de melk van hun moeder halen, wordt het om dergelijke aandoeningen bij opgroeiende kinderen te voorkomen vrouwen die borstvoeding geven sterk aangeraden om hun inname van omega-3 vetzuren te verhogen.

Omdat DHA stress voorkomt en geneest, zorgt het ook voor gezonde zwangerschappen. Vrouwen worden als ze regelmatig visolie en andere omega 3-producten consumeren minder snel het slachtoffer van een postpartumdepressie en de baby-blues na de bevalling.

Visoliecapsules en andere supplementen van goede kwaliteit zijn niet moeilijk te vinden. Ze kunnen online worden gekocht en zijn zeer effectief in het bevorderen van de algehele gezondheid van een persoon. Mensen van alle leeftijden kunnen deze supplementen zonder enige aarzeling gebruiken omdat ze geen bijwerkingen veroorzaken en volkomen veilig zijn.

Tags: