Wat te doen bij haaruitval?

Vroeg of laat krijgt een groot deel van de mannen ermee te maken. Een terugtrekkende haarlijn of zelfs haaruitval. Gelukkig is de wetenschap inmiddels zover gevorderd dat hier iets tegen te doen is. Wat je kunt doen in dit geval, lees je in dit artikel.

Haaruitval, ook wel alopecia genoemd, wordt niet gezien als ziekte, maar heeft bij de meeste mannen toch een fikse impact op het zelfvertrouwen. Met een dunnere haardos voelt het gros van de mannen zich een stuk minder prettig. Gelukkig zijn er oplossingen om het oude, vertrouwde kapsel in ere te herstellen. De meeste gebruikte methode is haartransplantatie, waar haarzakjes en haren vanaf de achterzijde van het hoofd op de kalende plekken wordt geplaatst.

Twee technieken haartransplantatie

In Nederland wordt over het algemeen gebruik gemaakt van twee verschillende technieken. Dit zijn de FUT-methode en de FUE-methode, waarvan de FUE-methode het meest wordt ingezet. Bij deze methode worden met een holle micronaald één voor één de haartjes verwijderd en na het maken van kleine gaatjes in het kalende gebied geplaatst. Deze gaatjes groeien snel weer dicht, waardoor de haartjes al na enkele dagen kunnen vastgroeien. Na drie tot vijf maanden herstelt de oorspronkelijke haargroei zich, waarna het definitieve resultaat steeds beter zichtbaar wordt. Bij de FUT-methode wordt een stukje huid, inclusief haar van de achterzijde van het hoofd verwijderd. Hier worden de haartjes uit verwijderd en in een speciale vloeistof gelegd. Vervolgens worden de haren op de kale plekken geïmplanteerd. Hoewel beide technieken onder (plaatselijke) verdoving plaatsvinden, wordt de FUT-methode over het algemeen als pijnlijker ervaren, waardoor de FUE-methode de meeste populariteit geniet.

Om te achterhalen welke techniek het beste bij de klant past, wordt de behandeling bij de meeste klinieken voorafgegaan door een consult. Aan de hand wensen van de klant wordt een advies uitgebracht.

Tags: